Onderschat nooit de zintuigen van je kind


In mijn coaching praktijk zie ik vaak dat kinderen heel goed door hebben wat er in hun directe omgeving van hun opvoeding speelt. Ze zien, horen en voelen niet alleen dat wat hun ouders wensen of graag wegstoppen. Ze nemen ook waar hóe je dat doet. Erger nog; ze denken dat dat normaal is en ze doen je braaf na. Zonder zich af te vragen waarom je dat doet.

Totdat de puberteit om de hoek komt. Dan komen de waarom-vragen vaak op heftige wijze naar de oppervlakte. En als die vragen niet beantwoord worden …, dan barst het pubergedrag los. Mijn ervaring; hoe heftiger de puberteit, hoe groter deze kinderen onbewust in een gigantisch loyaliteitsconflict komen: Mag en kan ik worden wie ik zelf ben of blijf ik loyaal aan dat wat ik van de mensen die mij hebben opgevoed heb geleerd. Wat hebben deze kinderen het hardste nodig? Ouders die een voorbeeld zijn, die durven te luisteren naar hun eigen zintuigen, willen leren van hun ervaringen, zich ontwikkelen en daarmee het leven ten volle leven.

Mijn belangrijkste advies aan ouders; onderschat nooit de zintuigen van je kind want je zou er waarachtig nog van kunnen leren.

Heb je behoefte aan inzicht over wat jouw kind je spiegelt? Dan kan je me bereiken op 06 24586662, nathalie@naat.nu of www.naat.nu.

#NAAT #spiegelen #reflectie #zintuigen

Mijn posts
Recente posts
Zoekwoorden
Er zijn nog geen tags.
  • LinkedIn Social Icon
  • favicon
  • online_logo_1000x1000px-3

© 2020 Nathalie van de Kuinder - Willems