Managen van de beheersing: hoe bont kan je het maken?


Veel mensen managen en beheersen er flink wat op los. Ze managen omdat ze graag willen beheersen. Of is het andersom? Eigenlijk gaat het nog verder; managen en beheersen versterken elkaar! En vaak zonder het gewenste effect.

Als je dit zo leest vraag je je misschien af: waarom zouden mensen dat in hemelsnaam willen? Waarom zoveel controle, bedwang en inzet van macht? Mijn ervaring: omdat veel mensen denken grip te hebben of te krijgen door veel te gaan managen en beheersen. Dat geeft hen een gevoel van houvast. Grip en houvast die ze op andere wijze vaak niet krijgen. En van dat laatste worden ze bloednerveus.

De meeste mensen die zo handelen hebben dat zelf vaak niet door. Maar hun omgeving des te meer! En of die omgeving daar blij mee is, dat kan je je afvragen. Zou jij het fijn vinden om door je partner, je collega of je manager te worden beheerst? Of nog een stapje verder; dat ook hij/zij van jou verwacht dat je gaat managen met als doel te beheersen? Of zelfs de beheersing te gaan managen?

Waar te beginnen vraag je je mogelijk af? Wel in mijn ogen start het bij jou, of nog specifieker IN JOU ZELF. Managen met als doel beheersen geeft nooit het gewenste effect. Niet op jou en niet op de ander.

Vraag je zelf eens af; Wat belet jou om te sturen vanuit jouw menszijn richting de ander? Wat maakt dat jij denkt dat managen en beheersen de oplossing is? Wat weerhoudt jou om echt verbinding te maken met de ander? Wat zijn jouw behoeftes en hoe sluiten die op de behoeftes van de ander aan? En durf je open te staan voor de reflectie die de ander jou daarin geeft?

Dit is waar voor mij het verschil ligt tussen management en leiderschap. Een leider is in staat om echt te kijken. Naar zichzelf en de oorsprong van zijn wensen en behoeftes. Hij ziet de ander en op welke wijze die ander wel of geen contact heeft met zijn eigen behoeftes en wensen. Door zichzelf met de ander te verbinden weet hij de weg hoe deze behoeftes en die van zichzelf gerealiseerd kunnen worden. Hij stuurt zonder te managen, zonder te willen beheersen, zonder controle, grip en dwang. Hij werkt vanuit innerlijke samenwerking met zichzelf en met de ander aan een resultaat dat veel meer waarde heeft dan dat je met beheersing ooit zou bereiken.

Durf jij te kijken naar wat jouw behoefte aan beheersing en controle je tot nu toe heeft ‘gekost’? Of nog belangrijker waarom het nog steeds niet het gewenste resultaat heeft opgeleverd? Bel 06-24586662 of mail me op nathalie@naat.nu. Wellicht dat ik je kan helpen constructieve alternatieven te vinden die naadloos aansluiten bij jouw behoeftes.

#NAAT #managen #beheersen #reflectie

Mijn posts
Recente posts
Zoekwoorden
Er zijn nog geen tags.
  • LinkedIn Social Icon
  • favicon
  • online_logo_1000x1000px-3

© 2020 Nathalie van de Kuinder - Willems