Kan je vernieuwen zonder los te laten?


De herfst; het moment dat de bomen en takken hun blad gaan loslaten nadat hun vruchten zijn geoogst. De kern van de boom wordt beter zichtbaar; zonder hun prachtige blad en hun vruchten. De buitenkant vervaagt en de binnenkant wordt zichtbaar.

Voor mij is dat de natuur in zijn puurste vorm. Loslaten wat niet meer nodig is, dat wat zijn functie heeft gehad. Zich terugtrekken, aandacht en focus op de binnenkant, op dat wat het allemaal heeft mogelijk gemaakt. Door de aandacht te richten op de eigen kern, te bezinnen en aan te sterken kan in het voorjaar je binnenkant weer naar buiten met je prachte blad, vruchten en schoonheid.

Keer op keer gaat de natuur dit vernieuwingsproces door met als resultaat stevigheid en groei. Ik geloof ook dat dit ook opgaat voor de menselijke natuur.

Heb jij het lef om keer op keer je eigen vernieuwingsproces in gang te zetten en daarmee voor jezelf zichtbaar te maken wat eerst nog onzichtbaar was en dat te delen met de ander? Kan jij hulp bij deze uitdaging gebruiken? Schroom dan niet contact met me op te nemen.


Mijn posts
Recente posts
Zoekwoorden
Er zijn nog geen tags.
  • LinkedIn Social Icon
  • favicon
  • online_logo_1000x1000px-3

© 2020 Nathalie van de Kuinder - Willems