Zoeken
  • Nathalie van de Kuinder

Jezelf ten huwelijk vragen


Vaak krijg ik tijdens consulten de vraag 'Hoe word je eigenlijk je eigen beste vriend(in) zonder je te verliezen in je ego?' Bij voorkeur is mijn antwoord kort en bondig: 'Door een deel van je ego als je ex te beschouwen'. Pas toen ik mijn ego volledig heb leren kennen, kon ik de kracht en ook de beperktheid ervan ervaren. Het ego heeft voor mij namelijk twee gezichten: 1. Jezelf boven de ander zetten waarbij je zowel jezelf als de ander tekort doet. 2. Je ego in de rol van moeder van het ik, met als doelstelling goede zorg voor jezelf. Met de eerste heb ik snel de relatie beëindigd en dat deel is nu mijn ex. De tweede is mijn huidige partner.

Ik en de ander is voor mij samen leven, samen ruzie maken, samen zorgen, samen werken. De wijze waarop je invulling geeft aan "samen" zegt namelijk alles over jouw relatie met je eigen ik. Hoe kan je werkelijk met een ander samen zijn als je niet echt in contact bent ofwel samen bent met je eigen ik / jezelf?

Mijn advies; doe het dan net als in een huwelijk met een ander en beloof jezelf trouw ‘in goede en in slechte tijden, in ziekte en gezondheid, in armoede en in rijkdom voor eeuwig en altijd’. Ik wens je een prachtig, gezond en duurzaam huwelijk toe! Mocht je dit nog niet hebben bereikt en kan je hier ondersteuning bij gebruiken? Neem gerust contact met me op (06 24586662 of Nathalie@naat.nu)

#ego #samen #trouw #contact #huwelijk

82 keer bekeken
  • LinkedIn Social Icon
  • favicon
  • online_logo_1000x1000px-3

© 2020 Nathalie van de Kuinder - Willems